Ayurveda

Ayurveda is een meer dan 5000 jaar oude holistische oosterse natuurgeneeswijze waarin lichaam en geest als EEN gezien worden. Ayurveda stamt af van de holistische vedische cultuur en werd onderwezen door mondelinge overdracht van meesters en is voor een groot deel verdwenen. Een deel werd vastgelegd in de Veda’s en is een grondslag voor de hedendaagse natuurgeneeswijzen. Ayurveda is dus geen alternatieve geneeswijze omdat het op wetenschappelijke gronden gebaseerd is.

De Wereld Gezondheid Organisatie accepteert Ayurveda volledig als officiële geneeswijze.
Hun definitie van gezondheid is: een toestand van optimaal welzijn in geestelijke ,lichamelijke en maatschappelijke zin.

Ayurveda is een manier van leven die uitgaat van de mens en streeft naar harmonie tussen lichaam, geest en energiebalans. Ayurveda biedt veel mogelijkheden. Allereerst vindt er een constitutietype-bepaling plaats en van daaruit een uitgebreidere diagnostiek door uiterlijke kenmerken, Kapha, Vata en Pitta. Dit alles geeft nog meer duidelijkheid in het ontstaan / oorzaak van problematieken en vervolgens kan een persoonlijk afgestemd voedingsadvies gemaakt worden.

Contact

Marjo van Weenen, Natuurgeneeskundig Gezondheidstherapeut
Veeweg 10
6365 CV Schinnen

K.v.K: 14090580
RegioBank: NL 92 RBRB 0706 4081 52

046-4430665 / 06-41857720
m.van.weenen@home.nl
Skypenaam: marjovanweenen