Nieuwetijdskinderen, autisme en ADHD

Nieuwetijdskinderen, of te wel hoog sensitieve kinderen en jong volwassenen. Ze hebben een schitterend aura, je herkent ze meteen aan hun blik in de ogen en vooral aan de wijze waarop ze in het leven staan.

Ook ik ben een 60 jarig nieuwetijdskind en voel en herken deze kinderen / jonge volwassen in een oogopslag. In mijn kinderboek ¨ Welles / Nietes….¨ neem ik iedereen mee in de  belevingswereld van “hoog sensitiviteit” om zo begrip te kweken bij de lezer en zijn omgeving.

Nieuwtijdskinderen, kids met ADHD en autisme hebben sterke overeenkomsten. Ze worden als eigenwijs, eigenzinnig, niet geïnteresseerd, overactief, moeilijk opvoedbaar, afgesloten en noem maar op, bestempeld. Ze zijn heel wijs, hebben een sterke eigen wil en een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Ze zijn sociaal sterk betrokken. Ze nemen heel veel energieën waar en zijn vaak zonder zichtbare reden, diep geraakt of onrustig. Ze uiten hun mening openlijk en als hun de mond gesnoerd wordt keren ze zich naar binnen met alle gevolgen van dien.

HOE WORD IK GEHOORD!
Het gevolg is vaak een negatieve vorm van aandacht trekken en dan is de cirkel rond. We horen hen wel maar weten er vaak niet mee om te gaan. Hun hele hart schreeuwt om liefde, gelijkwaardigheid, respect en vooral naar zichzelf te mogen uiten in wat ze zijn. Het zijn liefdevolle kinderen die vaak niet begrepen worden door hun omgeving omdat ze zoveel wijsheid bezitten die voor velen niet te bevatten is. Deze kinderen willen de wereld ontdekken op hun eigen wijze.

Enkele tips:
Wees niet te beschermend!
Geef duidelijk en liefdevol grenzen aan!
Communiceer liefdevol als met een volwassene en toon respect!
Geef hen vooral het gevoel van gelijkwaardigheid!
Al klinkt het nog zo vreemd wat ze vertellen, luister! Een liefdevol gesprek kan alleen gevoerd worden als beiden bereid zijn te luisteren naar elkaar!

Momenteel verkeren heel veel hoog gevoelige kinderen in een gevoel van totale ONMACHT. Er wordt niet geluisterd naar hen zoals ze dat graag willen, ze verstoppen zich achter de PC, mobiele telefoon en krijgen leerproblemen omdat ze onderwijs als onprettig ervaren. Ze vluchten voor de werkelijkheid waarin we leven. Ze kunnen zich niet ontplooien en worden niet gestimuleerd doch krijgen dingen opgelegd waar ze het nut totaal niet van inzien.
Ze spijbelen, vertonen agressief gedrag en zijn zeer onrustig. Het lijkt of ze niet willen luisteren en deelnemen aan het leven.
Deze kinderen krijgen vaak al op jonge leeftijd Ritalin voorgeschreven om hen tot rust te brengen. Ja, dit werkt uitstekend voor de omgeving doch voor het kind helemaal niet. Ritalin is verslavend en dit kan op latere leeftijd tot identiteitsproblemen, depressies, suïcidaal gedrag en totale afgeslotenheid leiden en dergelijke medicatie is sterk af te raden.

Mijn behandeling voor ouders en nieuwetijdskinderen, ADHD-kids en autisten is complementair. Vanuit het hart spreken en luisteren is heel belangrijk. Verder is uitleg van wat ik kort heb beschreven, ook aan de opvoeders, heel belangrijk.
De innerlijke balans terugbrengen is nodig om weer deel te nemen aan het leven!

Contact

Marjo van Weenen, Natuurgeneeskundig Gezondheidstherapeut
Veeweg 10
6365 CV Schinnen

K.v.K: 14090580
RegioBank: NL 92 RBRB 0706 4081 52

046-4430665 / 06-41857720
m.van.weenen@home.nl
Skypenaam: marjovanweenen