Mindfulness

Mindfulness "aandachtgerichte cognitieve therapie":

Mindfulness betekent "open aandacht", een bewuste, open en vriendelijke aandacht die vrij is van veroordelingen. Mindfulness is nooit afhankelijk van wat er in het leven gebeurt, het is enkel een houding die ten alle tijden kan worden aangenomen.

Mindfulness is een effectieve vorm van psychotherapie waardoor men de werkelijkheid leert te accepteren, zoals deze is. Hierdoor ontstaat er innerlijke rust en innerlijke vrede.
De meeste therapievormen zijn er op gericht problemen te verminderen, terwijl sommige problemen niet op te lossen zijn omdat deze problemen een integraal deel van ons bestaan zijn.

De kern van Mindfulness is dat we ons vaak laten meeslepen door gedachten en gevoelens die te maken hebben met het verleden, de toekomst of wat er heden anders zou moeten zijn. Daardoor verliezen we de aandacht voor het huidige moment, het nu-moment.
We beleven onze directe omgeving minder intens omdat we in gedachten steeds ergens anders zijn (zorgen, angsten, pijn, verdriet, ziekte, verslavingen, ontevredenheid etc.

Als het ons lukt om met onze gedachten in het hier-en-nu te zijn en te blijven, beleven we het leven veel intenser en gaan ons  steeds gelukkiger voelen, heartfulness. De ballast valt van onze schouders, we voelen ons lichter, gezonder, fitter. We zijn ons bewust van het "ware leven" en beseffen dat we niet vanzelfsprekend hoeven mee te gaan in de oneindige dramatiek van onze of andermans problemen.

Mindfulness is leven in het Nu-moment, waarin we leren accepteren dat het verleden ons veel dingen heeft geleerd en de toekomst het resultaat is van onze gedachten in het Nu-moment.

Contact

Marjo van Weenen, Natuurgeneeskundig Gezondheidstherapeut
Veeweg 10
6365 CV Schinnen

K.v.K: 14090580
RegioBank: NL 92 RBRB 0706 4081 52

046-4430665 / 06-41857720
m.van.weenen@home.nl
Skypenaam: marjovanweenen